PROGRAM

Parkeringens roll i framtidens mobilitet

Välkommen till Sveparks konferens 22-24 maj 2019 i Göteborg.

Konferensen är på Lindholmen Konferens i Lindholmens Science Park. Lindholmen är det gamla varvsområdet som numer är Göteborgs högteknologiska Centrum.

Ur programmet

Onsdag 22 maj

Klockan 12.00-13.30 har Svepark sitt årsmöte med lunch.

Under eftermiddagen genomför vi ett antal studiebesök

  • Volvo
  • Stadsvandring Lindholmen/ Älvstranden
  • Besök i Möndals nya parkeringsanläggning

På kvällen är det välkomstmingel med mat på Lindholmens matsalar.

Torsdag 23 maj

Konferensen startar klockan 10.00 med öppnande och välkomsthälsningar.

Lunch och fika serveras under dagen.

 
Anna Bergfors Foto: Sofi Lind

Moderator

Konferensens moderator är Anna Bergfors från Eskilstuna ,chef för trafikavdelningen på stadsbyggnadskontoret och under våren projektledare för Eskilstunas hållbarhetsarbete, kommer att vara moderator. Anna är väl förtrogen med parkeringsbranschen efter sina år på trafikavdelningen och också inom hållbarhets och mobilitetsarbete.

Här presenterar vi några av de talare som kommer att medverka den 23 maj:

Katarina Cornelius

Katarina Cornelius som kommer att prata om digitalisering och vad det kan betyda för framtidens mobilitet och hur parkering kan finnas med i det stora sammanhanget. Katarina arbetar på Cybercom Sweden och pratar mycket om förändring och hur vi kan arbeta med det. Katarina har varit delaktig i Göteborgs arbete med digitalisering och förändring. Katarina har också skrivit boken ”Byt Värld- 46 tillväxtnycklar till nätverksavärldens affärslogik ”

Katarina Cornelius Foto: Pressbild
Ola Serneke Foto: Pressbild

Ola Serneke

Ola Serneke , VD på ett av de nya och snabbaste växande bygg-fastighetsbolagen i Sverige. Ola kommer att prata om parkeringens betydelse i nya områden som vi bygger. Serneke har också fått uppdrag att bygga en del nya parkeringsanläggningar tex i Borås. Serneke har hållbarhet som ett av sina ledord och Ola har sagt att han vill bli stört i världen för att göra bra saker.

Annika Taesler

Annika Taesler, journalist och föreläsare, Annika har en bakgrund som elitryttare men blev efter en olycka skadad och är nu rullstolsburen. Annika kommer att prata om mobilitet för alla. Vi får höra hur hennes vardag kan se ut och vad behöver vi göra för att mobilitet ska bli verklighet för alla. Annika har skrivit boken ” Ända in i märgen”

Annika Taesler Foto: Nikolina Arcini

Under eftermiddagen kommer också en Digital Safari att äga rum, vi kommer att ha 5 olika teman på olika digitala möjligheter. Närmare presentation av detta kommer framöver.

På kvällen har vi en middag med underhållning. Vinnarna av Sveparks årliga pris kommer att presenteras. Middagen är på Lindholmen Event.

 

Fredag 24 maj

Lunch och fika serveras under dagen.

Elektrifiering och laddinfrastuktur ,vad händer just nu , räcker elen till och när  EU s nya direktiv för ny och ombyggnad av parkeringsanläggningar träder i kraft hur kommer det att påverka oss i parkeringsbranschen och fastighetsägare med ansvar för parkeringsanläggningar.

Betalningar och inlösenkostnader vad kan vi göra för att minska kostnader och säkerställa att parkeringsbranschen har låga kostnader för betallösningar.

 

Konferensen avslutas med lunch kl 12.00